Menu

De frustratie voorbij

In veel organisaties is sprake van gefrustreerde medewerkers en managers. In een tijd van crisis neemt dat toe. Op zoek naar zekerheid veranderen mensen minder snel van baan. Vertrek kan een oplossing zijn om van frustratie af te komen. Wat te doen als je niet wilt vertrekken?

 

Accepteren. Je kunt blijven vechten tegen de bierkaai, maar dat vermindert zeker de frustratie niet. Sommige zaken kun je gewoon niet veranderen. Ik kom regelmatig mensen tegen die veel kritiek hebben op hun leidinggevende. In het algemeen zijn zij echter niet in de positie hun baas te ontslaan of te bewegen tot vertrek. Dan rest accepteren dat je het met hem/haar moet doen. Dat kan al een belangrijk verschil maken. Acceptatie betekent dat je stopt met vechten en dat scheelt veel energie.

Dat geldt ook als je het niet eens bent met de manier waarop het werk georganiseerd wordt, je de volgende reorganisatie nutteloos vindt, last hebt van andere afdelingen die niet doen wat ze moeten doen …………………….

Accepteren betekent stoppen met vechten en onderzoeken hoe je het beste kan maken van de situatie zoals die is. Het betekent ook stoppen met louter kritiek of zeuren. Accepteren is een positieve actie. Je aanvaardt de omstandigheden of de ander(en) zonder oordeel.

Accepteren betekent ook een kritische blik op jezelf: wat kun jij doen om het voor jezelf leuker te maken? Wat is jouw rol in de omstandigheden? In hoeverre staat jouw beeld van de ander of de situatie verbetering in de weg? Welk effect heeft jouw gedrag op de ander? Dat valt niet mee, maar het is zeker de moeite waard als je zonder frustratie je werk wilt doen.

En wat als accepteren niet lukt? Dan heb je een keuze: je vertrekt of je blijft gefrustreerd. Dat is jouw keuze en jouw verantwoordelijkheid.

Accepteer wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt accepteren. En zoek de wijsheid om het verschil te leren zien.

 

Atti Poelstra

 

juni 2012

terug naar boven